Voňavá polévka z červené čočky
Recepty, PolévkySuroviny
- 250 g loupané červené čočky
- 1 velká cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 středně velké mrkve
- 2 PL olivového oleje
- 1/2 ČL římského kmínu
- 1 ČL garam masaly
- 1 ČL sušené zeleniny (např. Gemusebruhe od Alnatury)
- mleté chilli na dochucení
- sůl
Postup Voňavá polévka z červené čočky
Postup přípravy receptu
-
V hrnci zahřejeme olej, nasypeme římský kmín, garam masalu a chvilku restujeme, až se vše rozvoní.
Cibuli nakrájíme na hrubé kusy, přidáme ke koření a osmažíme. Mrkev a česnek očistíme a přidáme do hrnce.
Do hrnce nasypeme propláchnutou čočku a zalijeme horkou vodou. Osolíme, přidáme sušenou zeleninu a vaříme asi 25 minut.
Když je mrkev měkká, vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme a servírujeme s pečivem nebo pečenými krutónky.