Voňavá polévka z červené čočky

Recepty, Polévky

Suroviny

250 g loupané červené čočky
1 velká cibule
1 stroužek česneku
2 středně velké mrkve
2 PL olivového oleje
1/2 ČL římského kmínu
1 ČL garam masaly
1 ČL sušené zeleniny (např. Gemusebruhe od Alnatury)
mleté chilli na dochucení
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci zahřejeme olej, nasypeme římský kmín, garam masalu a chvilku restujeme, až se vše rozvoní.

  2. Cibuli nakrájíme na hrubé kusy, přidáme ke koření a osmažíme. Mrkev a česnek očistíme a přidáme do hrnce.

  3. Do hrnce nasypeme propláchnutou čočku a zalijeme horkou vodou. Osolíme, přidáme sušenou zeleninu a vaříme asi 25 minut.

  4. Když je mrkev měkká, vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme a servírujeme s pečivem nebo pečenými krutónky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!