Vločková pomazánka (nejen) s droždím

Recepty, Pomazánky

Suroviny

1 velká cibule
50 g másla
70 g ovesných vloček
200 ml mléka
2 kostky droždí (2 x 42 g)
100 g moravského uzeného nebo šunky dle chuti
2 stroužky česneku
3 - 4 vejce, dle velikosti
sůl
mletý pepř
3 lžíce plnotučné hořčice (cca 60 g)
150 g nakládaných okurek
1 menší cibule

Postup přípravy receptu

  1. Vločky namočíme do mléka na cca 20 minut.

  2. Na másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme rozdrobené droždí, které necháme rozpustit a za občasného míchání ho osmažíme dorůžova.

  3. Poté přisypeme nasekaný česnek, drobně pokrájené uzené maso nebo šunku zauzenou, dušenou či od kosti, opepříme a ještě krátce osmažíme.

  4. Do směsi přidáme namočené vločky s mlékem, promícháme a krátce (cca 3 minutky) podusíme pod poklicí. Následně do pánve rozklepneme vejce, která necháme srazit za občasného promíchání. Vše dle chuti osolíme, případně ještě opepříme a necháme zchladnout.

  5. Následně do směsi vmícháme hořčici a drobně pokrájené okurky s cibulí, dáme do chladna alespoň na hodinku proležet a podáváme s čerstvým pečivem či chlebem.

  6. Na pečivu dozdobíme kyselou okurkou, rajčetem, kouskem sterilované či čerstvé papriky...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!