Žabičky
Recepty, ZdobeníPostup Žabičky
Postup přípravy receptu
-
Tento dort je tvořeny z běžné kakaové a vanilkové báze (piškotu)je slepovaný běžným čokoládovým krémem ve kterém jsou navíc obsažené křupavé čokoládové kuličky. Piškotová báze byla politá višňovým likérem, aby dort byl vláčnější a nebyl suchý.
Byl seřezán na polokouli (jelikož jsou polokoule 2-jsou to jako 2větší klasické dvoupatrové dorty).
Dál jsem rozválela červenou marcipánovou pastu a polokoule jsem ji potáhla.
Z plastické cukrové pasty jsem vytvarovala stonek s listem. Stonek je o něco delší než na fotce jelikož je zakotven ve středu polokoule cca 15cm a kvůli estetice tento,,vpich je zalít čokoládou.
Kdo je šikovnější může si vytvarovat za pomoci této pasty a marcipánu i třešňové květy či malé třešinky. Ty jsou tvořené z želé a stonky s listy opět z pcp. Já si květy a malé třešinky nechala udělat u cukráře.