Domácí langoše od Lenky Syrovátkové
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 20 g droždí
- 200 ml mléka
- 1 lžička cukru krupice
- 250 g hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 40 ml oleje
- 5 stroužků česneku
- špetka drceného kmínu
- 1 lžíce kečupu
- 1 hrst jemně nastrouhaného sýru eidamu
Postup Domácí langoše od Lenky Syrovátkové
Postup přípravy receptu
-
Připravíme kvásek z droždí, 1 lžíce cukru, 2 lžic hladké mouky a 50 ml mléka. Asi 15 minut vyčkáme. Přidáme zbylé mléko, mouku, sůl a vypracujeme těsto. Nesmí se lepit.
Z těsta připravíme 4-5 bochánků. Necháme je opět asi 20 minut kynout. Pak z nich vytvarujeme placky, které vidličkou propícháme.
Každou smažíme na pánvi dozlatova. Hotovou potřeme česnekem smíchaným s kmínem a lžičkou oleje, kečupem a posypeme sýrem.