Domácí langoše od Lenky Syrovátkové

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

20 g droždí
200 ml mléka
1 lžička cukru krupice
250 g hladké mouky
1/2 lžičky soli
40 ml oleje
5 stroužků česneku
špetka drceného kmínu
1 lžíce kečupu
1 hrst jemně nastrouhaného sýru eidamu

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme kvásek z droždí, 1 lžíce cukru, 2 lžic hladké mouky a 50 ml mléka. Asi 15 minut vyčkáme. Přidáme zbylé mléko, mouku, sůl a vypracujeme těsto. Nesmí se lepit.

  2. Z těsta připravíme 4-5 bochánků. Necháme je opět asi 20 minut kynout. Pak z nich vytvarujeme placky, které vidličkou propícháme.

  3. Každou smažíme na pánvi dozlatova. Hotovou potřeme česnekem smíchaným s kmínem a lžičkou oleje, kečupem a posypeme sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!