Zapečené brambory podle Dadalovy kuchařky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Na směs:
700 g mletého vepřového masa
100 ml masového vývaru
5 stroužků česneku (prolisovaný)
3-4 lžíce strouhanky
kmín
sůl
pepř
1 lžíce sojové omáčky
Dále:
100 g slaniny
1 vejce do osmažené masové směsi
cca 6 větších brambor
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 rajče
1 cibule
200 ml masového vývaru
provensálské koření
100 g strouhaného sýra

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve dáme vařit celé brambory i se slupkou do poloměkka.

  2. Papriky a cibuli nakrájíme na tenko.

  3. Na pánvi opečeme nejdříve slaninu, pokrájenou na plátky a vyndáme stranou.

  4. Vše na směs smícháme a na pánvi na tuku po slanině opečeme, odebereme z pánve bez tuku (ten nepotřebujeme), vychládlé ochutíme sojovou omáčkou a vmícháme vejce.

  5. Mírně vychládlé brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, poskládáme je do olejem vytřené a strouhankou vysypané zapékací mísy. Brambory osolíme a opepříme.

  6. Na ně navrstvíme masovou směs. Další vrstva bude polovina zeleniny, další vrstva brambor (opět nezapomeneme osolit! +opepřit) a nakonec zbytek zeleniny, plátky slaniny a nakrájené oloupené rajče.

  7. Vše zalijeme vývarem(200ml) a zakryté pečeme ve vyhřáté troubě na 200st. asi 45-50min.

  8. Upečené posypeme sýrem a dáme chviličku zapéct. Servírujeme s kopečkem zakysané smetany (nebo tatarskou omáčkou) a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!