Čoko-karamelový řez s restovaným banánem

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 vejce
75 g krupicového cukru
60 g hladké mouky
1 vrchovatá lžíce kakaa
3 lžíce oleje
špetka soli (do sněhu)
200 g másla
3 vrchovaté lžíce karamelové Salko (přímo koupený,je pěkně tuhý)
meruňková marmeláda
5 banánů
2 šlehačky na šlehání (40% nebo Rama Cremefine)
2 lžíce moučkového cukru
1 lžíce kakaa
čokoláda na zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 150st. a máslo vyndáme z ledničky, aby povolilo.

  2. Bílky ušleháme se špetkou soli a krupic.cukrem na tuhý sníh.

  3. Do sněhu postupně zašleháváme střídavě žloutky a po lžících olej.

  4. Pořád šleháme až do pevné pěny (směs nám stále narůstá).

  5. Nakonec zlehka zamícháme přes síto mouku s kakaem.

  6. Do dortové formy upevníme jen na dno pečící papír a boky jen lehce přetřeme olejem.

  7. Pečeme na 150°C asi 20minut. (čas je přibližný, hlídáme si to, protože piškot je nižší – je to poloviční dávka normálního rozpisu na dort a je to rychleji upečeno!) Pokud je zkušební špejle suchá, je upečeno.

  8. Mezi pečením si rozpůlíme banány po délce a na troše másla je po obou stranách pomalu opečeme na pánvi. Necháme vychladnout

  9. Taktéž si nachystáme krém: Změklé máslo trošku vyšleháme a potom přidáme tuhé karamelové Salko a šleháme do jemného krému. (Salka si dejte podle svého, mě se zdály 3 lžíce tak akorát – nemám ráda krém moc sladký)

  10. Piškot natřeme marmeládou, krémem, do krému poskládáme do kruhu vychládlé banány a mírně je zatlačíme.

  11. Nakonec potřeme ušlehanou šlehačkou (šlehačku,cukr a kakao šleháme vše najednou) a ozdobíme např. strouhanou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!