Zeleninový boršč

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Nakrájíme si na kostičky zeleninu do kompotových misek
Mrkev
celer
petržel
kedluben
zelená paprika
červená řepa (uvařená nakrájená na kostičky)
dále 3 ks bobkový list
5 ks nové koření
1 malý rajský protlak
2 sroužky česneku
1 středně velká cibule
červená mletá paprika
olivový olej
sůl
pepř
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme 15 minut všechnu zeleninu mimo řepy. Přidáme bobkový list, nové koření a červenou papriku. Zalijeme půl litrem vody a dusíme téměř doměkka.

  2. Pak přidáme uvařenou řepu, nakrájenou na kostičky a dále vaříme. Nakrájíme si na kostičky cibuli a na plátky česnek. Obojí orestujeme na olivovém oleji, přidáme rajský protlak, orestujeme.

  3. Zalijeme menším množstvím vody, provaříme a vlijeme do polévky. Ještě necháme projít varem a servírujeme. Osolíme, opepříme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!