Marinované a pak pečené vepřové koleno
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 vepřové koleno
- 6 stroužků oloupaného česneku + 6 stroužků neoloupaného CS česneku
- 2 cibule nakrájené nahrubo
- 300 ml světlého 10° piva (byl Kozlík)
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- grilovací koření (česnekové koření od Vitany)
Postup Marinované a pak pečené vepřové koleno
Postup přípravy receptu
-
Kolena ostrým nožem nařízneme. Pořádně osolíme, lehce opepříme a potřeme drceným česnekem. Do pekáče dáme nakrájenou cibuli, neoloupaný česnek, položíme nasolené koleno a podlijeme pivkem. Necháme v chladu marinovat celou noc.
Troubu si rozehřejeme na 160°C. Koleno ještě okořeníme grilovacím kořením a odkryté zvolna pečeme.
Při pečení otáčíme a přeléváme vypečenou šťávou, je-li potřeba podlijeme ještě pivkem. Pekla jsem asi 2 a 1/2 hodiny, záleží na velikosti kolena a na tom jak peče trouba.
Podáváme s chlebem, čerstvě strouhaným křenem, hořčicí a zapíjíme dobrým pivkem.