Hermelín plněný zelím v bramborovém těstíčku

Recepty, Sýry

Suroviny

2 Hermelíny
50 g uzeného špeku
1 cibule (menší)
100 g šunky (nebo nějakého salámu)
200 g kysaného zelí
kmín
sůl
majoránka
česnek
2 brambory
1 vajíčko
hladká mouka (na obalení sýrů)
olej (na smažení)

Postup přípravy receptu

  1. Oba Hermelíny rozpůlíme, vydlabeme vnitřek a dáme do nich zelnou náplň.

  2. Náplň: Na pokrájeném špeku osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený salám a nakrájené zelí. Přidáme vydlabaný Hermelín a vše prohřejeme. Necháme vychladit a plníme do Hermelínů. O

  3. bě půlky spojíme, obalíme v hladké mouce.

  4. Uděláme si bramborákové těsto ze 2 brambor, česneku, mouky, vajíčka, majoránky, soli a pepře.

  5. Lžíci těsta dáme na rozpálený olej a trochu jej roztáhneme.

  6. Na vytvořené kolečko položíme obalený Hermelín a přiklopíme druhou polovinou bramborákového těsta.

  7. Na mírném stupni smažíme z obou stran dorůžova. Podáváme se zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!