Vepřové roládky plněné mrkví pro Tejaju
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 3/4 kg vepřového masa
- 5 mrkví
- zelenou cibulovou nať
- sekaný libeček
- limetková šťáva
- rybízová marmeláda
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- 1 kostka zeleninového bujonu
- 1 PL hladké mouky
- máslo na orestování cibule
Postup Vepřové roládky plněné mrkví pro Tejaju
Postup přípravy receptu
-
Z vepřového masa ukrojíme 2 pláty na 2 rolády. Přes folii rozklepeme hezky do stran, po obou stranách osolíme a mírně opepříme. Každý plát pomažeme rybízovou marmeládou, posypeme na hrubém struhadle nastrouhanou mrkví, pokapeme limetkovou nebo citronovou šťávou, posypeme libečkem (petrželkou) a zelenou natí z cibulky. Zavineme do rolády a zavážeme nití.
Na másle orestujeme pokrájenou cibuli, rolády ze všech stran osmahneme, podlijeme 2 dl vody, rozdrobíme kostku bujonu, hrnec uzavřeme a necháme na mírném ohni od doby varu syčet 20 minut. Pak hrnec vypneme, necháme dojít, otevřeme, rolády vyjmeme a odstraníme nitě.
V 1 dl studené vody rozmícháme 1 PL mouky, pomalu vléváme do šťávy z masa a ještě chvíli asi 10 minut necháme provařit. Může se podávat s bramborem, bramborovou kaší, rýží i houskovým knedlíkem.