Vepřová srdíčka s hráškem a mrkví

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

3-4 menší vepřové srdce
4 menší mrkve
1 zmražený hrášek
hladká mouka na zahuštění
máslo
podle chuti ocet
sůl
čerstvý pepř
cukr
nové koření
nové koření
bobkový list
1 zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová srdička odblaníme, omyjeme a vložíme s uvedeným kořením a mrkví do vody a necháme vařit v tlakovém hrnci cca 30- 35 minut.

  2. Po této době vyjmeme srdce, bobkový list s kořením a přidáme povařit ještě na cca 8 minut zmražený hrášek.

  3. Z másla a hladké mouky si připravíme světlou jíšku, přidáme vývar ze srdíček, pokrájené mrkve, hrášek a krátce povaříme.

  4. Nakonec omáčku zjemníme zakysanou smetanou a doplníme podle chuti: octem, solí a cukrem.

  5. Do hotové omáčky nakonec přidáme kousky uvařených a pokrájených srdíček. Omáčku podáváme s knedlíkem, případně i rýží. Omáčka z vepřového srdce se hodí k jakékoliv příloze.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!