Vepřová srdíčka s hráškem a mrkví
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 3-4 menší vepřové srdce
- 4 menší mrkve
- 1 zmražený hrášek
- hladká mouka na zahuštění
- máslo
- podle chuti ocet
- sůl
- čerstvý pepř
- cukr
- nové koření
- nové koření
- bobkový list
- 1 zakysaná smetana
Postup Vepřová srdíčka s hráškem a mrkví
Postup přípravy receptu
-
Vepřová srdička odblaníme, omyjeme a vložíme s uvedeným kořením a mrkví do vody a necháme vařit v tlakovém hrnci cca 30- 35 minut.
Po této době vyjmeme srdce, bobkový list s kořením a přidáme povařit ještě na cca 8 minut zmražený hrášek.
Z másla a hladké mouky si připravíme světlou jíšku, přidáme vývar ze srdíček, pokrájené mrkve, hrášek a krátce povaříme.
Nakonec omáčku zjemníme zakysanou smetanou a doplníme podle chuti: octem, solí a cukrem.
Do hotové omáčky nakonec přidáme kousky uvařených a pokrájených srdíček. Omáčku podáváme s knedlíkem, případně i rýží. Omáčka z vepřového srdce se hodí k jakékoliv příloze.