Bruschetta s hříbkovou pomazánkou
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 1 bageta
- olivový olej
- 1/2 cibule
- 1 PL másla
- 300 g čerstvých(mražených) hřibů
- 3 PL bílého vína
- 150 ml smetany
- sůl
- pepř
- oregáno
- 1 PL nasekané petrželky
- 1 stroužek česneku
Postup Bruschetta s hříbkovou pomazánkou
Postup přípravy receptu
-
Nasekanou cibuli podusíme asi 2 minuty na másle.
Houby očistíme, omyjeme, větší překrojíme a přidáme je k cibuli, přelijeme vínem a přikryté dusíme 5 až 8 minut. Odebereme 3 lžíce a zbytek rozmixujeme.
Vmícháme smetanu a opět povaříme do zhoustnutí. Potom osolíme, opepříme, okořeníme oreganem a česnekem.
Přidáme zbývající kousky hub, prohřejeme a je-li třeba, podle chuti dokořeníme.
Směs navršíme na olivovém oleji opečené plátky bagety a posypeme sekanou petrželkou. Podáváme horké.