Bruschetta s hříbkovou pomazánkou

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

1 bageta
olivový olej
1/2 cibule
1 PL másla
300 g čerstvých(mražených) hřibů
3 PL bílého vína
150 ml smetany
sůl
pepř
oregáno
1 PL nasekané petrželky
1 stroužek česneku

Postup přípravy receptu

  1. Nasekanou cibuli podusíme asi 2 minuty na másle.

  2. Houby očistíme, omyjeme, větší překrojíme a přidáme je k cibuli, přelijeme vínem a přikryté dusíme 5 až 8 minut. Odebereme 3 lžíce a zbytek rozmixujeme.

  3. Vmícháme smetanu a opět povaříme do zhoustnutí. Potom osolíme, opepříme, okořeníme oreganem a česnekem.

  4. Přidáme zbývající kousky hub, prohřejeme a je-li třeba, podle chuti dokořeníme.

  5. Směs navršíme na olivovém oleji opečené plátky bagety a posypeme sekanou petrželkou. Podáváme horké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!