Bramborový koláč s vanilkovým krémem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Suroviny na těsto:
- 150 g vařených nastrouhaných brambor
- 200 g polohrubé mouky (může být o něco míň nebo víc, záleží na typu brambor)
- 100 g nastrouhaného másla
- 1 žloutek
- špetka soli
- 1/2 prášku do pečiva
- 50 g hnědého cukru
- citronová kůra
- Suroviny na krém:
- 500 ml mléka
- 1 vanilkový pudink Zlatý klas (mají již díkybohu v Kauflandu)
- 2 lžíce hnědého cukru
- 1 jemný slitý vaničkový tvaroh
- sníh z 1 bílku
- citronová kůra
- ovoce - já měla zmrzlé ostružiny
- najemno mleté lískové oříšky
- cukr
- vanilkový cukr
- zdobící zlomky čokoposypky
Postup Bramborový koláč s vanilkovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme pudink, do vlažného zamícháme či zašleháme tvaroh a sníh ze zbylého bílku z těsta, osladíme.
Suroviny na těsto zpracujeme, rozválíme či namačkáme do kulaté vymazané dortové formy a okraje zvedneme do výšky. Nalijeme vanilkový krém, posypeme ovocem a oříšky. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 - 40 minut. Špejlí nic moc nezkusíme, protože teplá pudinková náplň se jeví stále měkká - nebojte se, to pak opravdu ztuhne. Necháme vychladnout (nejlépe do druhého dne) a můžeme krájet.