Bramborový koláč s vanilkovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Suroviny na těsto:
150 g vařených nastrouhaných brambor
200 g polohrubé mouky (může být o něco míň nebo víc, záleží na typu brambor)
100 g nastrouhaného másla
1 žloutek
špetka soli
1/2 prášku do pečiva
50 g hnědého cukru
citronová kůra
Suroviny na krém:
500 ml mléka
1 vanilkový pudink Zlatý klas (mají již díkybohu v Kauflandu)
2 lžíce hnědého cukru
1 jemný slitý vaničkový tvaroh
sníh z 1 bílku
citronová kůra
ovoce - já měla zmrzlé ostružiny
najemno mleté lískové oříšky
cukr
vanilkový cukr
zdobící zlomky čokoposypky

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme pudink, do vlažného zamícháme či zašleháme tvaroh a sníh ze zbylého bílku z těsta, osladíme.

  2. Suroviny na těsto zpracujeme, rozválíme či namačkáme do kulaté vymazané dortové formy a okraje zvedneme do výšky. Nalijeme vanilkový krém, posypeme ovocem a oříšky. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 - 40 minut. Špejlí nic moc nezkusíme, protože teplá pudinková náplň se jeví stále měkká - nebojte se, to pak opravdu ztuhne. Necháme vychladnout (nejlépe do druhého dne) a můžeme krájet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!