Štrúdl s pórkovou náplní

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

500 g pórku
4 housky
400 ml mléka
50 g másla
2 vejce
50 g strouhaného sýra
pažitka
listové těsto
strouhanka
sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Pór nakrájíme na tenučké kolieska. Žemle namočíme v mlieku a vyžmýkame.

  2. Na masle podusíme kolieska póru, pridáme žemle, vajcia, syr a premiešame. Osolíme, okoreníme a pridáme nasekanú pažitku.

  3. Lístkové cesto rozvaľkáme, posypeme strúhankou, dáme plnku, zvinieme na štrúdľu, na plechu potrieme rozpusteným maslom a pečieme v rúre.

  4. Po vychladnutí pokrájame.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!