Špaldový koláč s tvarohem a jahodami

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
240 g špaldové mouky - hladké
150 g studeného másla
100 g cukru (2 lžíce medu,stevie,..)
100 g mletých ořechů (vlašské,lískové,mandle)
2 vejce
špetka soli
Krém:
2 tvarohy ve vaničce
1 sáček vanilkového pudinku
1 lžíce cukru (med)
cca 200 - 300 g jahod

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve smícháme všechny suroviny na těsto a uhněteme v mixéru,zpracované těsto zabalíme do folie a dáme odpočinout na minimálně 30 minut do lednice. Potom těsto vyndáme a rozdělíme na 2 části - jedna je větší. Tu menší část necháme na mřížku.

  2. Větší část rozválíme na placku o velikosti koláčové formy (použila jsem 28 cm) a vyložíme jí vymazanou formu i její strany. Krém připravíme ušleháním tvarohu s pudinkem a cukrem.

  3. Nakonec krémem potřeme těsto a povrch poklademe pokrájenými jahodami.Ze zbývajícího těsto vytvoříme pruhy na mřížku,kterou poklademe na povrch koláče. Pečeme na 170 stupňů, 20-30 minut..Koláč bude hotový, až bude mřížka krásně zlatavá.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!