Sojové boby po bakoňsku

Recepty, Luštěniny

Suroviny

200 g sojových bobů v suchém stavu
cibule
olej
1 lžička mleté sladké papriky
1 plechovka sterilovaných žampionů (nebo cca 5 čerstvých)
1 lžíce mouky (použila jsem bezlepkovou)
100 ml smetany (použila jsem rostlinnou smetanu zn. Alpro)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Sojové boby přes noc namočíme a v čerstvé vodě uvaříme doměkka (trvá to asi hodinu a čtvrt).

  2. Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli. Zasypeme ji sladkou paprikou, rychle promícháme, aby se paprika rozpustila v tuku, ale aby nezhořkla, a podlijeme 200 ml vody. Přidáme žampiony a sojové boby a společně asi 5 minut povaříme. Zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody, prováříme ji alespoň 5 minut. Na závěr vmícháme rostlinnou smetanu a dochutíme solí a pepřem.

  3. Připravujeme-li omáčku z čerstvých žampionů, přidáme je k orestované cibulce, společně asi 5 minut dusíme a poté teprve zasypeme paprikou a dále pokračujeme podle předchozího postupu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!