Sojové boby po bakoňsku
Recepty, LuštěninySuroviny
- 200 g sojových bobů v suchém stavu
- cibule
- olej
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 plechovka sterilovaných žampionů (nebo cca 5 čerstvých)
- 1 lžíce mouky (použila jsem bezlepkovou)
- 100 ml smetany (použila jsem rostlinnou smetanu zn. Alpro)
- sůl
- pepř
Postup Sojové boby po bakoňsku
Postup přípravy receptu
-
Sojové boby přes noc namočíme a v čerstvé vodě uvaříme doměkka (trvá to asi hodinu a čtvrt).
Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli. Zasypeme ji sladkou paprikou, rychle promícháme, aby se paprika rozpustila v tuku, ale aby nezhořkla, a podlijeme 200 ml vody. Přidáme žampiony a sojové boby a společně asi 5 minut povaříme. Zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody, prováříme ji alespoň 5 minut. Na závěr vmícháme rostlinnou smetanu a dochutíme solí a pepřem.
Připravujeme-li omáčku z čerstvých žampionů, přidáme je k orestované cibulce, společně asi 5 minut dusíme a poté teprve zasypeme paprikou a dále pokračujeme podle předchozího postupu.