Škvarkové raženky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 280 ml (g) vody
- 30 g oleje
- 2 lžičky cukru
- 2 rovné lžičky soli
- 2 vrchovaté lžíce ovesných vloček (celkem 25 g)
- 50 g krájených škvarků
- špetka drceného kmínu (možné přidat i špetku sušeného česneku - opatrně, aby z těsta zas příliš nevoněl)
- 70 g žitné mouky celozrnné jemné
- 400 g hladké mouky
- 15-18 g droždí
Postup Škvarkové raženky
Postup přípravy receptu
-
Kromě škvarků dáme všechny suroviny do pekárny (nejprve tekuté, pak sypké) a použijeme program Těsto. Odložené škvarky přidáme při zvukovém signálu.
Vykynuté těsto vytáhneme z pekárny, propracujeme, rozdělíme na 12 dílků a z každého uděláme malou bulku. Pomoučněnou raznicí ji narazíme a uložíme na plech s pečícím papírem (fólií) oraženou stranou dolů.
Po částečném nakynutí (asi 15-20 minut) raženky obrátíme, necháme ještě kynout, (asi 10-15 minut), potřeme vejcem, sypeme semínky a ve vyhřáté troubě upečeme (220°C/20 minut).