Dušené hovězí s medvědím česnekem
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 500 g hovězího masa vhodného na dušení (např. krk, kližka)
- 50 g slaniny
- 1 cibule
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžíce paprikové pasty
- vývar
- 50 g mouky
- svazek medvědího česneku
- sůl
- pepř
- olej
Postup Dušené hovězí s medvědím česnekem
Postup přípravy receptu
-
V kastrole rozehřejeme trochu oleje, přidáme malé kostičky slaniny, chvíli ji opékáme, přisypeme nakrájenou cibuli, necháme ji zpěnit, přidáme maso pokrájené na menší kousky, osolíme a opepříme. Maso i cibuli osmahneme, posypeme paprikou, necháme ji rozvonět, promícháme s paprikovou pastou a ihned zalijeme vývarem tak, aby maso bylo částečně ponořeno. Dusíme přikryté na mírném ohni doměkka. Je-li třeba, podléváme vývarem. Před koncem úpravy rozmícháme v trošce vody mouku, přilijeme k masu, promícháme a vaříme ještě cca 20 minut.
Listy medvědího česneku omyjeme, osušíme, nakrájíme najemno a hustě jimi posypeme maso s omáčkou přímo na talířích.