Dušené hovězí s medvědím česnekem

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g hovězího masa vhodného na dušení (např. krk, kližka)
50 g slaniny
1 cibule
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžíce paprikové pasty
vývar
50 g mouky
svazek medvědího česneku
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. V kastrole rozehřejeme trochu oleje, přidáme malé kostičky slaniny, chvíli ji opékáme, přisypeme nakrájenou cibuli, necháme ji zpěnit, přidáme maso pokrájené na menší kousky, osolíme a opepříme. Maso i cibuli osmahneme, posypeme paprikou, necháme ji rozvonět, promícháme s paprikovou pastou a ihned zalijeme vývarem tak, aby maso bylo částečně ponořeno. Dusíme přikryté na mírném ohni doměkka. Je-li třeba, podléváme vývarem. Před koncem úpravy rozmícháme v trošce vody mouku, přilijeme k masu, promícháme a vaříme ještě cca 20 minut.

  2. Listy medvědího česneku omyjeme, osušíme, nakrájíme najemno a hustě jimi posypeme maso s omáčkou přímo na talířích.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!