Čínské karbanátky
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1/2 kg mletého vepřového masa
- 3 lžíce oleje
- 3 lžíce solamylu
- 1 kávová lžička kari
- 1 kávová lžička sladké papriky
- 2 lžičky ostré papriky
- 1 kávová lžička soli
- 1 kávová lžička cukru
- 2 středně velké cibule
- 3 vejce
- pár kapek sojové omáčky
Postup Čínské karbanátky
Postup přípravy receptu
-
Do misky dáme mleté maso.
Nakrájíme na drobno cibuli, přidáme ostatní ingredience a na konec dáme rozšlehaná vajíčka. Zamícháme, přidáme k mletému masu a vše smícháme dohromady. Necháme v lednici uležet 24 hodin.
Vyndáme masovou směs z lednice a lžící tvoříme malé karbanátky, které obalíme ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji do zlatova. Podáváme s bramborovou kaší s osmaženou cibulkou, nebo s hranolky a různě. Lze také podávat studené s chlebem a okurkou, jak je komu libo.