Kuřecí řízek s Nivou a jarní cibulkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 200 g kuřecího masa (prsní nebo stehenní řízek)
- sůl (pozor na slanost sýru)
- pepř mletý
- 70 g Nivy
- 1 vejce
- 1 větší stroužek česneku
- 1 větší jarní cibulka
- 30 g polohrubé mouky
- strouhanka na obalení
- olej na smažení
Postup Kuřecí řízek s Nivou a jarní cibulkou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso pokrájíme na menší kousky, které dáme do mísy, přidáme hrubě nastrouhanou Nivu, jemně nastrouhaný česnek, na slabá kolečka pokrájenou cibulku i s částí zelené natě, opepříme, osolíme a smícháme s vejcem a polohrubou moukou.
Směs rozdělíme na dva díly, ze kterých vytvoříme v mokrých dlaních dva větší ovály, připomínající kuřízek, které obalíme ve strouhance. Směs je měkčí, ale smažením v rozpáleném oleji v nepřilnavé pánvi se řízek zpevní. Otáčíme až po osmažení dozlatova a pokud si nejsme jisti, že se nám otočení, bez újmy na tvaru řízku povede (ale určitě jo:-)), uděláme v mokrých rukách klidně čtyři menší placičky.
Podáváme s bramborem, tatarkou, dipy ze zakysané smetany, zeleninovým salátem... Přílohu na talíři můžeme dozdobit zbylou zelenou natí.