Kuřecí s harissou a zeleninou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2-3 kuřecí řízky
- cca 150 g čerstvé brokolice
- ca 150 g zelených fazolek
- 150 ml vývaru
- Na marinádu:
- 1 PL tekutého medu
- 2 PL harissy
- 1 malý rajčatový protlak
- 1 KL mleté skořice
- 1-2 KL římského kmínu (podle chuti)
- šťáva z poloviny citronu nebo limetky
- 1 PL oleje
- sůl
Postup Kuřecí s harissou a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Připravíme marinádu, kterou vymícháme z uvedených surovin.
Kuřecí maso očistíme, nakrájíme na kousky, osolíme a promícháme s marinádou. Necháme alespoň hodinu uležet.
Brokolici rozebereme na malé růžičky a fazolky pokrájíme.
Na oleji rozpálíme trochu oleje, maso vyjmeme z marinády a opékáme na oleji.
Vývar smícháme se zbytkem marinády, podlijeme jím maso a asi po pěti minutách přidáme zelené fazolky.
Dusíme ještě asi 5 minut a nakonec přidáme brokolici. Zelenina by se nám neměla rozvařit, ale zůstat pevná.
Dochutíme a můžeme podávat třeba s kuskusem.