Vepřová roláda prostě a jednoduše
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 3/4 kg vepřových plátků
- 1 nožička dobré párky
- 20 dkg mletého masa
- 2 vajíčka (do sekané a do rolády)
- sůl
- mletý pepř
- asi 3 kuličky nového koření
- 1 velký bobkový list
- 2 lžíce strouhanky
- lžička kremžské hořčice
- drcený česnek
- cibule
Postup Vepřová roláda prostě a jednoduše
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si ochutíme mleté maso solí, pepřem, drceným česnekem a spojíme vejcem a strouhankou v celistvou hmotu.
Plát masa řádně rozklepeme, osolíme, opepříme a pomažeme trochou hořčice.
Dále navrstvíme ochucené mleté maso, nožičku párky a uvařené vejce, nakrájené na čtvrtky a vše opatrně zamotáme.
Roládu stáhneme režným provázkem, dáme do pekáče, podlejeme trochou vody, přihodíme kuličky nového koření, bobkový list a cibuli nakrájenou na kolečka.
Pečeme pod poklopem na 200°C asi 90 minut.