Borůvkové vepřové
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g kvalitního vepřového masa
- 300 g borůvek
- citrón –využijeme kůru i šťávu – tudíž citron řádně vydrbeme
- 3 kusy jemných feferonek
- 5 cm čerstvého zázvoru
- sůl
- zelený pepř (lze i bílý nebo černý) - hlavně čerstvě umletý
- citronový olej (lze kvalitní olivový nebo i slunečnicový)
- špetka Fan cukřenky (nebo dle chuti normální cukr)
- koriandr čerstvě umletý
- na oblohu Moravanka
Postup Borůvkové vepřové
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si nakrájíme maso na tenké nudličky, posolíme, opepříme a necháme stranou. Mezitím si v misce rozmixujeme borůvky, nastrouhanou kůru z citronu a i šťávu, nadrobno nakrájené feferonky a nastrouhaný zázvor. Podle chuti dosladíme, ochutíme koriandrem. Výsledná chuť by měla být jasně borůvková, lehounce pálit a vonět.
Na pánvi rozpálíme olej a orestujeme maso, pak podlejeme minimem vody (jen aby se nepřipálilo a dusíme do měkka – u kvalitního masa cca 10 minut. Pak vložíme marinádu z borůvek a ihned vypneme sporák, promícháme a necháme 5 minut na spojení chutí.
Na talíři obložíme Moravankou – vřele doporučuju!!!!, nápad manžela a my zírali, jak je to jedlé. Jinak rýži, případně kdo má rád ostřejší si přiostří dle chuti.