Pizza Margherita / Napoletana

Recepty, Pizzy

Suroviny

1 kg hladké mouky
2 lžíce oleje Extra Virgin
1 kostka droždí
5 dl vlažné vody
3OO g loupaných rajčat v plechovce
3OO g mozzarelly
pár lístků bazalky
6 ančoviček
špetka cukru
špetka soli",

Postup přípravy receptu

  1. Těsto na pizzu připravíme tak, že rozmícháme droždí ve vlažné vodě a smícháme s hladkou moukou, olivovým olejem a špetkou soli. Vzniklé těsto rozdělíme na čtyři bochánky, zabalíme do folie a necháme alespoň 12 hodin odležet v lednici.

  2. V míse rozmixujeme loupaná rajčata a ochutíme solí, kapkou olivového oleje a lžící cukru.

  3. Pečící plech vymažeme olivovým olejem, odleželé těsto prsty roztáhneme po celém plechu a potřeme rajčatovou směsí. Ozdobíme plátky mozzarelly a lístky bazalky.

  4. Na jednu polovinu přidáme ještě filátka ančoviček (pizza Napoletana). Vše zákapneme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na maximum.

  5. Čas závisí na vlastnostech trouby, okraje těsta musí být upečené do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!