Pizza Margherita / Napoletana
Recepty, PizzySuroviny
- 1 kg hladké mouky
- 2 lžíce oleje Extra Virgin
- 1 kostka droždí
- 5 dl vlažné vody
- 3OO g loupaných rajčat v plechovce
- 3OO g mozzarelly
- pár lístků bazalky
- 6 ančoviček
- špetka cukru
- špetka soli",
Postup Pizza Margherita / Napoletana
Postup přípravy receptu
-
Těsto na pizzu připravíme tak, že rozmícháme droždí ve vlažné vodě a smícháme s hladkou moukou, olivovým olejem a špetkou soli. Vzniklé těsto rozdělíme na čtyři bochánky, zabalíme do folie a necháme alespoň 12 hodin odležet v lednici.
V míse rozmixujeme loupaná rajčata a ochutíme solí, kapkou olivového oleje a lžící cukru.
Pečící plech vymažeme olivovým olejem, odleželé těsto prsty roztáhneme po celém plechu a potřeme rajčatovou směsí. Ozdobíme plátky mozzarelly a lístky bazalky.
Na jednu polovinu přidáme ještě filátka ančoviček (pizza Napoletana). Vše zákapneme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na maximum.
Čas závisí na vlastnostech trouby, okraje těsta musí být upečené do zlatova.