Abbracci sušenky
Recepty, CukrovíSuroviny
- Vanilkové těsto:
- 250 g hladké mouky (kvůli medu jsem ale nakonec ještě cca lžíci mouky přidala)
- 95 g změklého másla (původní recept říká 50g másla, 45g ztuženého rostlinného tuku)
- 70 g třtinového cukru (původní recept říká krupici)
- 50 g medu + 1 polévková lžíce (původně je 100g cukru, anglický recept říká 120g, zkusila jsem nahradit část medem, zrovna u toho vanilkového krému se to moc nesneslo)
- 1 vejce (možno vynechat)
- 3 lžíce smetany ke šlehání
- 1,5 lžičky kypřícího prášku
- pár kapek vanilkové tresti či přímo samotnou vanilku
- špetka soli
- Kakaové těsto:
- 250 g hladké mouky
- 100 g změklého másla (původní recept říká 60g másla, 40g ztuženého rostlinného tuku)
- 70 g třtinového cukru
- 50 g medu + 1 polévková lžíce (toto těsto už med snášelo lépe)
- 30 g holandského kakaa
- 40 g mléka
- 1 vejce
- 1,5 lžičky kypřícího prášku
- špetka soli
Postup Abbracci sušenky
Postup přípravy receptu
-
Troubu jsem si zapnula na 180°C. Zvlášť jsem si smíchala ingredience na obě těsta.
Pak jsem si vždy z každého kousek ukrojila, vyválela dlouhý tenký váleček a ukrajovala z něj kousky dlouhé cca 5 cm (nezdá se to, ale není to až tak snadné, však to podle toho vypadá), vytvarovala jsem půl kruh z vanilkového válečku pak čokoládového a spojila je v kolečko.
Takto zaplněný plech jsem dala do trouby na cca 15 minut.