Debrecínské vepřové kotlety
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 vepřové kotlety
- sůl
- mletý pepř
- 1 lžíce sádla
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžíce rajského protlaku
- 2 nožky debrecínských párků
- 2 kyselé okurky
- trochu hl. mouky na obalení kotlet
Postup Debrecínské vepřové kotlety
Postup přípravy receptu
-
Kotlety na okraji nařízneme (aby se nekroutily), vyklepeme, osolíme a opepříme.
Obalíme po obou stranách v hladké mouce a prudce na tuku z obou stran opečeme.
Po opečení vyjmeme na talíř. Do tuku přidáme jemně nakrájenou cibuli, dožluta opražíme.
Přidáme rozetřený česnek, papriku, rajský protlak a na nudličky nakrájené debrecínky a kys. okurky.
Všechno chvíli podusíme, potom vložíme zpět kotlety.
Přidáme tolik vody, aby byly kotlety přikryté.
Pod pokrývkou dusíme do měkka.
Šťávu podle chuti dosolíme. Podáváme s knedlíky nebo rýži.