Rychlé debrecínské kotlety s klobásou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 vepřové kotlety
- 1 cibule
- 50 g slaniny
- 100 g debrecínské klobásy
- 1 lžíce sladké mleté papriky
- 2 světlezelené papriky (hodí se i žluté)
- 3 rajčata
- sůl
Postup Rychlé debrecínské kotlety s klobásou
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme a osmahneme na ní dorůžova cibuli. Přidáme mletou papriku, zamícháme a podlijeme vodou. Do základu vložíme posolené, naklepané a na okrajích naříznuté kotlety.
Dusíme a podléváme vždy, když se tuk odděluje od šťávy. Když kotlety měknou, podlijeme více a přidáme vyčištěné, na nudličky nakrájené papriky a oloupaná rajská jablíčka. Osolíme a dusíme s masem. K měkkému masu dáme podusit tenká kolečka klobásy. Obzvlášť ke konci podléváme opatrně, pokrm nemá mít příliš mnoho šťávy.
Podáváme nejlépe s vařenými bramborami, hodí se i rýže.