Rychlé debrecínské kotlety s klobásou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové kotlety
1 cibule
50 g slaniny
100 g debrecínské klobásy
1 lžíce sladké mleté papriky
2 světlezelené papriky (hodí se i žluté)
3 rajčata
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme a osmahneme na ní dorůžova cibuli. Přidáme mletou papriku, zamícháme a podlijeme vodou. Do základu vložíme posolené, naklepané a na okrajích naříznuté kotlety.

  2. Dusíme a podléváme vždy, když se tuk odděluje od šťávy. Když kotlety měknou, podlijeme více a přidáme vyčištěné, na nudličky nakrájené papriky a oloupaná rajská jablíčka. Osolíme a dusíme s masem. K měkkému masu dáme podusit tenká kolečka klobásy. Obzvlášť ke konci podléváme opatrně, pokrm nemá mít příliš mnoho šťávy.

  3. Podáváme nejlépe s vařenými bramborami, hodí se i rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!