Kuře na debrecínském zelí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí stehna nebo čtvrtky
300 g kysaného zelí - okapané
2 stroužky česneku
1 plná lžíce rajského protlaku
1-2 lžičky cukru krupice
1 cibule
2 debrecínské párky (nožičky) nebo jednu debrecínskou klobásu
2 plátky másla
sůl
koření na kuře nebo mletá paprika, kmín

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáčku nebo zapékací mísy dáme okapané zelí, na klínky pokrájenou cibuli, nastrouhaný česnek, plnější lžíci protlaku, cca dvě lžíce vody, cukr a na kolečka pokrájené debrecínské párky nebo klobásu. Vše promícháme a na zelí položíme osolená stehna nebo čtvrtky, na které položíme po plátku másla a které během pečení můžeme dokořenit dle chuti kmínem nebo kořenící směsí na kuře. Pokud budeme dělat pro větší počet strávníků, můžeme rozporcovat celé kuře a přidat na surovinách v zelné debrecínské směsi.

  2. Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů, pod poklopem, cca 50 minut. Pak odklopíme, dle potřeby můžeme trochu podlít, stehna přelijeme šťávou a dopečeme maso dozlatova a do křupavé kůrčičky.

  3. Podáváme s bramborovým či houskovým knedlíkem nebo noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!