Vepřová plec s hlívou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřové plece
100 g hlívy ústřičné
1 cibule
2-3 lžíce slunečnicového oleje
3 lžičky houbového koření
1 lžička sójové omáčky
hladká mouka
mletý černý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno.

  2. Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme.

  3. Nakrájenou cibuli usmažíme do růžova, přidáme plátky masa, přiklopíme poklicí a na mírném plameni dusíme.

  4. Maso pustí šťávu, ve které ho dusíme až do vydušení na tuk.

  5. Poté mírně podlijeme a maso dusíme téměř do měkka. Potom přidáme hlívu nakrájenou na drobno, houbové koření a sójovou omáčku.

  6. Dusíme dalších 10-15 minut a omáčku dle potřeby zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě. Podáváme s vařenými těstovinami, nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!