Tvarohový mazanec s kandovanou kůrou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 PL citronové kůry dr. Oetkera
- 150 g másla
- 150 g třtinového cukru
- 2 vanilkové cukry
- 4 vejce
- 500 g měkkého tvarohu
- 2 PL kandované pomerančové kůry (nebo zlatých rozinek)
- 60 g nasekaných mandlí
- pár plátků mandlí (na ozdobu)
- 1 vejce na potření
Postup Tvarohový mazanec s kandovanou kůrou
Postup přípravy receptu
-
Mouku promícháme s práškem do pečiva. Máslo, cukr, vejce a vanilkové cukry vyšleháme do pěny. Přidáme postupně oba měkké tvarohy. Zamícháme. Takto připravenou směs smícháme s moukou s práškem do pečiva. Do těsta vsypeme nasekané mandle a kostičky kandované pomerančové kůry.
Zamícháme a vytvarujeme dva bochánky, které vložíme na plech s pečicím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme plátky mandlí. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 stupňů cca 18-20 minut. Dál pak pečeme dobu 20 minut jen na 140 stupňů. Vyjmeme z trouby a necháme chladnout v pokojové teplotě.