Trdelníky kokosové

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

Na těsto:
1/2 kvasnic
1 vejce
120 ml mléka
400 g polohrubé mouky + na válení těsta
2 vrchovaté lžíce moučkového cukru
40 g rozpuštěného másla nebo olej + pak máslo na potření
Na vnitřek trdelníku:
100 g másla
100 g strouhaného kokosu
80 g krystalového cukru
1 čl skořice

Postup přípravy receptu

  1. Z kvasnic, trochy mléka a cukru necháme asi 30 minut kynout kvásek.

  2. Mezitím smícháme všechny ostatní suroviny na těsto. Poté přidáme kvásek, zamícháme a znovu necháme kynout necelou hodinku. Zatím připravíme posypku na vnitřní stranu trdelníku: rozpustíme máslo, smícháme ho s kokosem, cukrem a skořicí.

  3. Jakmile těsto vykyne, vyválíme ho (nesmí se lepit) do tloušťky asi 0,5 cm. Poté rovnoměrně naneseme naši kokosovou náplň. Já ji pak ještě jemně poválela válečkem po těstě, aby z něj nepadala. Nakrájíme na dlouhé, asi 5 cm široké plátky.

  4. Někdo má speciální válečky, ale já srolovala pečící papír a omotala kolem něj (kokosovou stranou dovnitř). Teď potřeme máslem, můžeme posypat ještě kokosem a dáme péct do předehřáté trouby. Pekla jsem asi 40 minut na 140°C do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!