Trdelníky kokosové
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- Na těsto:
- 1/2 kvasnic
- 1 vejce
- 120 ml mléka
- 400 g polohrubé mouky + na válení těsta
- 2 vrchovaté lžíce moučkového cukru
- 40 g rozpuštěného másla nebo olej + pak máslo na potření
- Na vnitřek trdelníku:
- 100 g másla
- 100 g strouhaného kokosu
- 80 g krystalového cukru
- 1 čl skořice
Postup Trdelníky kokosové
Postup přípravy receptu
-
Z kvasnic, trochy mléka a cukru necháme asi 30 minut kynout kvásek.
Mezitím smícháme všechny ostatní suroviny na těsto. Poté přidáme kvásek, zamícháme a znovu necháme kynout necelou hodinku. Zatím připravíme posypku na vnitřní stranu trdelníku: rozpustíme máslo, smícháme ho s kokosem, cukrem a skořicí.
Jakmile těsto vykyne, vyválíme ho (nesmí se lepit) do tloušťky asi 0,5 cm. Poté rovnoměrně naneseme naši kokosovou náplň. Já ji pak ještě jemně poválela válečkem po těstě, aby z něj nepadala. Nakrájíme na dlouhé, asi 5 cm široké plátky.
Někdo má speciální válečky, ale já srolovala pečící papír a omotala kolem něj (kokosovou stranou dovnitř). Teď potřeme máslem, můžeme posypat ještě kokosem a dáme péct do předehřáté trouby. Pekla jsem asi 40 minut na 140°C do zlatova.