Cibule pečená se žampiony
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 6-7 menších cibulí - žlutá a červená
- 250-300 g žampionů
- silný vývar (hovězí nebo zeleninový)
- máslo
- 2-3 stroužky česneku
- bylinky (tymián, rozmarýn nebo petrželka)
- sůl
- pepř
- strouhaný sýr (nemusí být)
Postup Cibule pečená se žampiony
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a malou přepůlíme, větší dáme na čtvrtky. To samé uděláme se žampiony. Česnek oloupeme a nechám vcelku.
Pekáček vymažeme máslem a uložíme zeleninu. Přidáme oblíbené bylinky a podlijeme tak do 1/3 vývarem.
Nahoru položíme tenké plátky másla a přikryjeme. Pečeme na 190-200 st. asi 15-20 minut.
Zelenina musí být měkká, ale křupavá. Před koncem posypeme sýrem a dopečeme do křupava.
Nakonec dochutíme a podáváme jako lehkou večeři, nebo jako přílohu k masu.