Cibule pečená se žampiony

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

6-7 menších cibulí - žlutá a červená
250-300 g žampionů
silný vývar (hovězí nebo zeleninový)
máslo
2-3 stroužky česneku
bylinky (tymián, rozmarýn nebo petrželka)
sůl
pepř
strouhaný sýr (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a malou přepůlíme, větší dáme na čtvrtky. To samé uděláme se žampiony. Česnek oloupeme a nechám vcelku.

  2. Pekáček vymažeme máslem a uložíme zeleninu. Přidáme oblíbené bylinky a podlijeme tak do 1/3 vývarem.

  3. Nahoru položíme tenké plátky másla a přikryjeme. Pečeme na 190-200 st. asi 15-20 minut.

  4. Zelenina musí být měkká, ale křupavá. Před koncem posypeme sýrem a dopečeme do křupava.

  5. Nakonec dochutíme a podáváme jako lehkou večeři, nebo jako přílohu k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!