Bábovka s pomerančovou kůrou a jablky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 400 g polohrubé mouky
- 200 ml oleje
- 200 ml mléka
- 3 vejce
- 150 g moučkového cukru
- 1/2 prášku do pečiva
- 2 střední jablka
- 1 hrst kandované pomerančové kůry
- 1/2 lžičky strouhané citronové kůry
- špetka mletého hřebíčku
Postup Bábovka s pomerančovou kůrou a jablky
Postup přípravy receptu
-
Bílky ušleháme do pevného sněhu, do kterého přidáme cukr. Dále přidáme žloutky a pomalu vmícháme olej.
Mouku smícháme s práškem do pečiva, citronovou kůrou a mletým hřebíčkem. To vše postupně vmícháme do sněhu střídavě s mlékem.
Jablka oloupeme a nakrájíme na kostky. Spolu s nakrájenou kandovanou pomerančovou kůrou přidáme nakrájená jablka do těsta.
Bábovkovou formu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Těsto nalijeme do formy a pečeme na 170 stupňů přibližně 45 minut. Na konci pečení provedeme zkoušku špejlí - zda je bábovka upečená.