Kančí na černém rybízu a brusinkách

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 kg kančího masa (plec, kýta - gulášovina)
3 cibule
100 g čerstvých brusinek
3 plné lžíce marmelády z černého rybízu
1 lžíce nakládaných brusinek
10 kuliček celého pepře
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
cukr dle chuti
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na menší kousky, osolíme. Cibuli nakrájíme na větší kousky, orestujeme dozlata na rozpáleném oleji, poté přidáme maso a necháme zatáhnout.

  2. Přidáme marmelády, vsypeme brusinky, vložíme sáček či čajítko s kořením, lehce osladíme (záleží na sladkosti marmelád, syrové brusinky jsou výrazně kyselé) a dusíme doměkka.

  3. Průběžně promícháváme a doléváme horkou vodou. Ke konci dochutíme (cukr, sůl) dle vlastní chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!