Jogurtové krucánky na počkání

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

100 ml vody (vlažné)
300 g bílého jogurtu
100 ml oleje
1 vejce
1 lžičky soli
600 g polohrubé mouky
1 kostka droždí (42g)
špetka cukru
na posypání:
mák
kmín
sůl
sezam

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny nalijeme vodu, olej, přidáme jogurt, rozšlehané vejce (malou část si ponecháme na závěrečné potření), sůl a odváženou mouku. Navrch rozdrobíme droždí, které posypeme špetkou cukru. Zapneme míchací program bez nahřívání a necháme vymísit těsto.

  2. Vymíchané těsto ihned vyklopíme na vál (nenecháváme tedy kynout!), rozdělíme na 8 dílků a z těch vytvarujeme bochánky. Opět bez kynutí vyválíme z bochánků delší prameny, v polovině je přehneme a zkroutíme jako při ždímání. Krucánky poskládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme je chvíli odpočinout.

  3. Mezitím rozehřejeme troubu na 175°C (já mám horkovzdušnou, jinak se řiďte zkušenostmi s vlastní troubou).

  4. Povrch potřeme zbytkem vejce a posypeme solí, mákem, sezamem, kmínem. Pečeme cca 25 minut do zlatavé barvy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!