Nádivka s baby špenátem na všední i sváteční dny

Recepty, Ostatní

Suroviny

600 g uzeného bůčku
5 vajec
10 ks rohlíků (spíše už gumových)
400 ml vývaru z masa (může být i mléko)
2 hrsti baby špenátu
4 stroužky česneku
muškátový květ na ochucení
100 g másla
strouhanka na pekáček
4 žampiony
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Uzený bůček uvaříme, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Rohlíky nakrájíme také na kostičky, v hluboké pánvi je nasucho orestujeme, zalijeme vývarem a promícháme. Žampiony nakrájíme, orestujeme na másle a přidáme do pánve s rohlíky.

  2. Troubu předehřejeme na 180°C (horkovzduch na 160°C). Špenátové listy zbavíme stonků, omyjeme, spaříme a pokrájíme nadrobno. Vejce rozklepeme, žloutky přidáme do pánve a z bílků ušleháme tuhý sníh. K surovinám, které máme už v pánvi, přidáme ještě špenát, prolisovaný česnek, dochutíme solí, pepřem, muškátovým květem a vše dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.

  3. Nádivku dáme do pekáčku, vymazaného máslem a vysypaného strouhankou. Pekáček dáme do předem vyhřáté trouby a nádivku pečeme cca 20 - 25 minut. Bude hotová, až bude mít povrch zlatavou barvu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!