Nádivka s baby špenátem na všední i sváteční dny
Recepty, OstatníSuroviny
- 600 g uzeného bůčku
- 5 vajec
- 10 ks rohlíků (spíše už gumových)
- 400 ml vývaru z masa (může být i mléko)
- 2 hrsti baby špenátu
- 4 stroužky česneku
- muškátový květ na ochucení
- 100 g másla
- strouhanka na pekáček
- 4 žampiony
- sůl
- pepř
Postup Nádivka s baby špenátem na všední i sváteční dny
Postup přípravy receptu
-
Uzený bůček uvaříme, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Rohlíky nakrájíme také na kostičky, v hluboké pánvi je nasucho orestujeme, zalijeme vývarem a promícháme. Žampiony nakrájíme, orestujeme na másle a přidáme do pánve s rohlíky.
Troubu předehřejeme na 180°C (horkovzduch na 160°C). Špenátové listy zbavíme stonků, omyjeme, spaříme a pokrájíme nadrobno. Vejce rozklepeme, žloutky přidáme do pánve a z bílků ušleháme tuhý sníh. K surovinám, které máme už v pánvi, přidáme ještě špenát, prolisovaný česnek, dochutíme solí, pepřem, muškátovým květem a vše dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
Nádivku dáme do pekáčku, vymazaného máslem a vysypaného strouhankou. Pekáček dáme do předem vyhřáté trouby a nádivku pečeme cca 20 - 25 minut. Bude hotová, až bude mít povrch zlatavou barvu.