Masová nádivka
Recepty, OstatníSuroviny
- 300 g vepřové plece
- 300 uzeného boku
- 300 g kuřecích prsou
- sůl
- 3 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček pepře
- 6 rohlíků
- 5 snítek rozmarýnu
- petrželka
- mletý černý pepř
- muškátový oříšek
- 5 vajec
- 1 bílek na potření
- máslo + strouhanka
Postup Masová nádivka
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce s osolenou vodou dáme bobkový list, nové koření a pepř. Přidáme omyté uzené maso a vepřovou plec a vaříme asi 70 minut. V polovině vaření do hrnce vložíme kuřecí maso a vše dovaříme doměkka.
Vychladlé maso nakrájíme na malé kousky, rohlíky na kostičky. Oboje dáme do mísy a promícháme s lístky rozmarýnu a nasekané petrželky. Směs ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem
Ke směsi vmícháme žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do nádivky přilijeme 50 ml vychladlého vývaru a promícháme a postupně zapracujeme sníh.
Zapékací mísu nebo plech vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Naplníme nádivkou a pečeme při teplotě 170°C asi 40 minut. Pak povrch potřeme rozšlehaným bílkem a ještě zapékáme asi 2 minuty.
Vychladlou nádivkou nakrájíme a můžeme podávat.