Masová nádivka

Recepty, Ostatní

Suroviny

300 g vepřové plece
300 uzeného boku
300 g kuřecích prsou
sůl
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
6 rohlíků
5 snítek rozmarýnu
petrželka
mletý černý pepř
muškátový oříšek
5 vajec
1 bílek na potření
máslo + strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce s osolenou vodou dáme bobkový list, nové koření a pepř. Přidáme omyté uzené maso a vepřovou plec a vaříme asi 70 minut. V polovině vaření do hrnce vložíme kuřecí maso a vše dovaříme doměkka.

  2. Vychladlé maso nakrájíme na malé kousky, rohlíky na kostičky. Oboje dáme do mísy a promícháme s lístky rozmarýnu a nasekané petrželky. Směs ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem

  3. Ke směsi vmícháme žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do nádivky přilijeme 50 ml vychladlého vývaru a promícháme a postupně zapracujeme sníh.

  4. Zapékací mísu nebo plech vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Naplníme nádivkou a pečeme při teplotě 170°C asi 40 minut. Pak povrch potřeme rozšlehaným bílkem a ještě zapékáme asi 2 minuty.

  5. Vychladlou nádivkou nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!