Rozmarýnová kotleta s hrubozrnnou hořčicí z PH
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 2 vyšší kotlety bez kostí
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky hrubozrnné hořčice
- 2 větší větvičky rozmarýnu
- sůl
- 1 lžíce hladké mouky
Postup Rozmarýnová kotleta s hrubozrnnou hořčicí z PH
Postup přípravy receptu
-
Kotlety omyjeme, odřežeme tučné okraje, naklepeme, osolíme. Odřezky nakrájíme nadrobno.
Na plotýnku běžného sporáku umístíme vnitřní část PH, rozehřejeme a odřezané kousky orestujeme dohněda. Není třeba přidávat tuk, povrch hrnce je nepřilnavý a odřezky obsahují dostatek tuku.
Osmahnuté odřezky shrneme stranou a obě kotlety zprudka osmahneme na vyškvařeném tuku.
Hrnec umístíme do topného podstavce, přidáme nahrubo nasekaný česnek, hrubozrnnou hořčici a podlijeme do výše kotlety a navrch položíme větvičky rozmarýnu. Pomalíme na rychlejší II.stupeň 4 hodiny.
Měkké kotlety vyjmeme, vnitřek PH opět přendáme na běžný sporák, vyjmeme stonky rozmarýnu, od kterých se oddělily jednotlivé lístky, zaprášíme moukou, kterou necháme za stálého míchání zpěnit ve výpeku, podlijeme trochou vody a provaříme.