Přírodní krkovička s kedlubnovou omáčkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 plátky krkovice bez kosti
- koření na steak
- sůl
- pepř
- olivový olej
- větší kedlubna
- 50 g másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 200 ml mléka (nebo smetany na vaření)
- sůl
- bílý pepř
Postup Přírodní krkovička s kedlubnovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Maso lehce naklepeme a po okrajích nařízneme.
Okořeníme, potřeme olejem a necháme chvíli odležet. Poté ho zprudka opečeme z každá strany 4-5 minut.
Kedlubnu nastrouháme na hrubo a dáme dusit s trochou vody. Je to za chvíli měkké.
Máslo rozpustíme přidáme mouku a po chvíli zalijeme studeným mlékem.
Bešamel nalijeme na podušené kedlubny a povaříme.
Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s brambory.