Polévka z vodnice s pohankovými vločkami
Recepty, PolévkySuroviny
- 4 brukev řepák vodnice
- 1 mrkev
- 1 petržel
- instantní pohankové vločky
- pepř
- sůl
- zpěněná cibulka
- Na světlou jíšku:
- máslo
- hladká mouka
- Dále:
- kousek másla
- 1 cibule
- 2 l vody nebo vývaru
Postup Polévka z vodnice s pohankovými vločkami
Postup přípravy receptu
-
Očištěné bulvy vodnice nakrájíme na kostičky, pěkné listy a stvoly nasekáme na kousky.
Omytou petržel s mrkví nakrájíme podle velikosti na kolečka nebo půlkolečka.
Bulvy se stonky a mrkev s petrželí prudce orestujeme na másle, vložíme do vroucí osolené a opepřené vody nebo vývaru a vaříme cca 10 minut. Přidáme nasekané listy a prohřejeme.
Zahustíme světlou jíškou z másla a mouky.
Vedle v kastrolku si spaříme pohankové vločky(poměr je 1:1 - 1 díl vody na 1 díl pohanky).
Na másle necháme orestovat cibuli, kdo rád, může až do hněda, ale stačí jen zpěnit.
Na talíř nalijeme polévku, dáme lžíci pohanky, cibulku a ozdobíme drobně natrhanými lístky vodnice. Polévka je hustá a velmi osvěžující chuti. Bohatě zasytí. Větší jedlíci si samozřejmě dají pečivo. Zdroj: rodinná kuchařka