Polévka s tortellini, fazolemi a špenátem
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 litr zeleninového vývaru
- 250 g tortellini se sýrem (měla jsem trvanlivé, sušené)
- 250 g sterilovaných bílých fazolí (nebo odpovídající množství uvařených)
- 250 g rajčat
- 3 velké hrsti baby špenátu
- lístky čerstvé bazalky
- 100 g strouhaného parmezánu (nebo Gran Moravia)
- sůl
- pepř
Postup Polévka s tortellini, fazolemi a špenátem
Postup přípravy receptu
-
Zeleninový vývar přivedeme k varu a nasypeme do něho tortellini. Vaříme pět minut, potom přidáme zcezené fazole a nakrájená rajčata. Osolíme, opepříme a vaříme dalších pět minut.
Polévku odstavíme z ohně a vložíme do ní špenát a natrhanou bazalku.
Na talířích posypeme polévku strouhaným sýrem a ihned podáváme.