Citronová babetka - jemná a vláčná
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce
- 1 hrnek (200 g) cukru krupice
- 1 dl oleje
- 1-2 citrony - 0,5 dl šťávy
- strouhaná kůra z 1 citornu
- 1 dl mléka
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukr
Postup Citronová babetka - jemná a vláčná
Postup přípravy receptu
-
Vyšleháme bílky zvlášť. Šleháme žloutky s cukrem cca 5-10 minut do pěny bez lesku (ručním šlehačem). Postupně přidáme olej, mléko, šťávu z citronu i strouhanou kůru. Lehce vmícháme mouku smíchanou s pudinkovým práškem, vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme sníh.
Nalijeme na vymaštěný, vysypaný plech (nebo s pečícím papírem). Mám menší plech na pečení - objem těsta je asi litr.
Pečeme 25 minut na 190 st. Upečené pocukrujeme. Další možností jsou různé polevy, citronová nebo z bílé čokolády.