Citronová babetka - jemná a vláčná

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
1 hrnek (200 g) cukru krupice
1 dl oleje
1-2 citrony - 0,5 dl šťávy
strouhaná kůra z 1 citornu
1 dl mléka
1 hrnek polohrubé mouky
1 vanilkový pudinkový prášek
1/2 prášku do pečiva
1 vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme bílky zvlášť. Šleháme žloutky s cukrem cca 5-10 minut do pěny bez lesku (ručním šlehačem). Postupně přidáme olej, mléko, šťávu z citronu i strouhanou kůru. Lehce vmícháme mouku smíchanou s pudinkovým práškem, vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme sníh.

  2. Nalijeme na vymaštěný, vysypaný plech (nebo s pečícím papírem). Mám menší plech na pečení - objem těsta je asi litr.

  3. Pečeme 25 minut na 190 st. Upečené pocukrujeme. Další možností jsou různé polevy, citronová nebo z bílé čokolády.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!