Polévka jako oběd s žemličkama
Recepty, PolévkySuroviny
- 5 středních brambor
- 100 g anglické slaniny
- 3 dobré špekáčky
- 1 gulášová polévka od Vitany (nebo jiná)
- 2 cibule
- 1 červený paprikový lusk
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 střední cuketa
- 2 stroužky česneku
- instantní jíška
- masox (nemusí být)
- 1 lžíce sádla
- libeček
- pažitka
- mletá paprika
- majoránka
- kmín
- chilli
- sůl
Postup Polévka jako oběd s žemličkama
Postup přípravy receptu
-
Na sádle opečeme anglickou slaninu nakrájenou na nudličky, na ní dáme nadrobno nakrájenou cibuli kterou dost osmahneme spolu s nakrájenými špekáčky, přisypeme mletou papriku, necháme jí zpěnit a hned zalijeme vývarem, nasypeme sáček gulášové polévky a dáme vařit.
Pak přidáme na větší kousky nakrájené brambory, nakrájenou cuketu na polo kolečka, paprikový lusk na čtverečky, česnek na plátky a ještě koření (pepř, kmín, majoránku, chilli, libeček) a rajčatový protlak, vaříme.
Když jsou brambory měkké tak polévku zahustíme víc instantní jíšku, aby byla polévka víc hustá a dosolíme. Do vypnuté polévky dáme pažitku.