Polévka jako oběd s žemličkama

Recepty, Polévky

Suroviny

5 středních brambor
100 g anglické slaniny
3 dobré špekáčky
1 gulášová polévka od Vitany (nebo jiná)
2 cibule
1 červený paprikový lusk
1 lžíce rajčatového protlaku
1 střední cuketa
2 stroužky česneku
instantní jíška
masox (nemusí být)
1 lžíce sádla
libeček
pažitka
mletá paprika
majoránka
kmín
chilli
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle opečeme anglickou slaninu nakrájenou na nudličky, na ní dáme nadrobno nakrájenou cibuli kterou dost osmahneme spolu s nakrájenými špekáčky, přisypeme mletou papriku, necháme jí zpěnit a hned zalijeme vývarem, nasypeme sáček gulášové polévky a dáme vařit.

  2. Pak přidáme na větší kousky nakrájené brambory, nakrájenou cuketu na polo kolečka, paprikový lusk na čtverečky, česnek na plátky a ještě koření (pepř, kmín, majoránku, chilli, libeček) a rajčatový protlak, vaříme.

  3. Když jsou brambory měkké tak polévku zahustíme víc instantní jíšku, aby byla polévka víc hustá a dosolíme. Do vypnuté polévky dáme pažitku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!