Kuřecí nudličky na sterilovaném celeru

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa nakrájená na nudličky
1 červená nebo bílá cibule
kousek pórku
1 stroužek česneku
3 lžíce sterilovaného celeru - nudliček
1 lžíce sterilované kapie
1 lžíce rajského protlaku
50 ml smetany
sůl
pepř
chilli podle chuti
olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a pórek nakrájíme na proužky. Česnek na plátky. Na rozpáleném oleji opečeme maso ze všech stran. Přidáme cibuli, česnek, celer a kapii. Osolíme a opepříme. Je-li třeba, mírně podlijeme horkou vodou.

  2. Společně dusíme do změknutí masa a zeleniny. Smetanu smícháme s protlakem a přidáme k masu. Necháme provařit. Směs by měla mírně zhoustnout. Kdo by chtěl více směs hustější, přidá trochu solamylu rozmíchaného v trošce vody.

  3. Dochutíme chilli nebo bylinkami dle svých chutí. Podáváme s hranolky nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!