Kuřecí nudličky na sterilovaném celeru
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa nakrájená na nudličky
- 1 červená nebo bílá cibule
- kousek pórku
- 1 stroužek česneku
- 3 lžíce sterilovaného celeru - nudliček
- 1 lžíce sterilované kapie
- 1 lžíce rajského protlaku
- 50 ml smetany
- sůl
- pepř
- chilli podle chuti
- olej
Postup Kuřecí nudličky na sterilovaném celeru
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a pórek nakrájíme na proužky. Česnek na plátky. Na rozpáleném oleji opečeme maso ze všech stran. Přidáme cibuli, česnek, celer a kapii. Osolíme a opepříme. Je-li třeba, mírně podlijeme horkou vodou.
Společně dusíme do změknutí masa a zeleniny. Smetanu smícháme s protlakem a přidáme k masu. Necháme provařit. Směs by měla mírně zhoustnout. Kdo by chtěl více směs hustější, přidá trochu solamylu rozmíchaného v trošce vody.
Dochutíme chilli nebo bylinkami dle svých chutí. Podáváme s hranolky nebo rýží.