Polévka z kadeřávku s fazolemi
Recepty, PolévkySuroviny
- 300 g kadeřávku
- 1 konzerva bílých fazolí (400 g)
- 1 bílá cibule
- 1 velká mrkev
- 4 stroužky česneku
- šalvěj
- 1 lžíce másla
- 2 bobkové listy
- vývar
- sůl
- petrželka
- pepř
Postup Polévka z kadeřávku s fazolemi
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejeme máslo a krátce orestujeme jemně nakrájenou cibuli a kolečka mrkve, společně s bobkovým listem. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Kadeřávek umyjeme, nakrájíme a přidáme do polévky s prolisovanými stroužky česneku. Vaříme cca 10 minut. Fazole propláchneme a vložíme do hrnce cca 5 minut před koncem varu.
Polévku dochutíme šalvějí, solí, čerstvě mletým pepřem a posypeme petrželkou.