Polévka z kadeřávku s fazolemi

Recepty, Polévky

Suroviny

300 g kadeřávku
1 konzerva bílých fazolí (400 g)
1 bílá cibule
1 velká mrkev
4 stroužky česneku
šalvěj
1 lžíce másla
2 bobkové listy
vývar
sůl
petrželka
pepř

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme máslo a krátce orestujeme jemně nakrájenou cibuli a kolečka mrkve, společně s bobkovým listem. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Kadeřávek umyjeme, nakrájíme a přidáme do polévky s prolisovanými stroužky česneku. Vaříme cca 10 minut. Fazole propláchneme a vložíme do hrnce cca 5 minut před koncem varu.

  2. Polévku dochutíme šalvějí, solí, čerstvě mletým pepřem a posypeme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!