Pstruh lososovitý s lehkým špenátem
Recepty, RybySuroviny
- 2 ks filetů z pstruha lososovitého s kůží
- trošku olivového oleje
- hrst bylinek: petrželka, rozmarýn
- půlku citronu
- půl sáčku mraženého listového špenátu
- stroužek česneku
- 5 středních brambor
- sůl
- pepř
- kmín
- trochu másla a olivového oleje na smažení
Postup Pstruh lososovitý s lehkým špenátem
Postup přípravy receptu
-
Filety z pstruha opláchneme a důkladně osušíme. Položíme je kůží dolů na prkýnko a vetřeme do masa směs olivového oleje a jemně nasekaných bylinek, nakonec pokapeme citronem. Necháme uležet/marinovat/ 30 minut.
Půl sáčku špenátu vsypeme do misky a zalijeme vroucí vodou. Až rozmrzne a rozdělí se na lístky, dáme ho do sítka a necháme okapat. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kolečka 5 mm silná. V hrnci je spaříme vroucí vodou, přidáme špetku kmínu, větvičku rozmarýnu a sůl, pak dáme vařit.
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme stejné množství olivového oleje. Do vroucí směsi dáme opékat pstruha. nejprve 5 minut kůží dolů, mezitím maso shora osolíme a opepříme, a poté opékáme 5 minut kůží navrch. Vložíme do pekáčku a šup do trouby na 70°C, aby zůstal v teple. Uvařené brambory scedíme, vyjmeme rozmarýn a přidáme plátek másla.
Na čistou pánev vložíme máslo a rozpustíme. Přihodíme špenát, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a špenát restujeme doměkka. Na talíř dáme filé z pstruha, špenát a uvařené brambory.