Plněná masová roláda z více druhů surovin
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g vepřové krkovice
- 300 g uzené vepřové krkovice
- 200 g sýra Gouda nebo Eidam
- 5 lžic smetany
- 8 lžic Solamylu nebo jiné škrobové moučky
- 1 drobně nakrájená cibule
- 3 prolisované stroužky česneku
- sůl a mletý pepř
- vepřová blána na zabalení nebo strouhanka na obalení
- Náplň:
- 200 g česnekového boku nakrájeného na tenké plátky
- 2 barevné masité papriky nakrájené na silnější proužky
Postup Plněná masová roláda z více druhů surovin
Postup přípravy receptu
-
Do větší mísy umeleme nejlépe 2x po sobě obě krkovice a sýr. Přidáme smetanu, škrob, cibuli a česnek. Podle chuti osolíme, opepříme a rukama důkladně propracujeme.
Na pracovní plochu položíme potravinářskou folii, na ni dáme masovou směs a navlhčenýma rukama (lze použít i silikonový váleček na těsto) vytvarujeme silnější plát.
Plát poklademe nakrájeným česnekovým bokem, proužky paprik a poté pomocí folie zavineme do rolády.
Roládu zabalíme do vepřové blány, nebo obalíme ve strouhance a přendáme ji do pekáče, kde jsme nalili přibližně 200 ml vody.
Pekáč přiklopíme druhým dílem, dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme cca 90 minut za občasného přelévání vypečenou šťávou. Pokud je potřeba, malinko podlijeme vodou.
20 minut před dopečením odstraníme horní díl pekáče a roládu dopečeme. Podáváme s přílohou podle své chuti. Ale hodí se i za studena.