Plněná masová roláda z více druhů surovin

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g vepřové krkovice
300 g uzené vepřové krkovice
200 g sýra Gouda nebo Eidam
5 lžic smetany
8 lžic Solamylu nebo jiné škrobové moučky
1 drobně nakrájená cibule
3 prolisované stroužky česneku
sůl a mletý pepř
vepřová blána na zabalení nebo strouhanka na obalení
Náplň:
200 g česnekového boku nakrájeného na tenké plátky
2 barevné masité papriky nakrájené na silnější proužky

Postup přípravy receptu

  1. Do větší mísy umeleme nejlépe 2x po sobě obě krkovice a sýr. Přidáme smetanu, škrob, cibuli a česnek. Podle chuti osolíme, opepříme a rukama důkladně propracujeme.

  2. Na pracovní plochu položíme potravinářskou folii, na ni dáme masovou směs a navlhčenýma rukama (lze použít i silikonový váleček na těsto) vytvarujeme silnější plát.

  3. Plát poklademe nakrájeným česnekovým bokem, proužky paprik a poté pomocí folie zavineme do rolády.

  4. Roládu zabalíme do vepřové blány, nebo obalíme ve strouhance a přendáme ji do pekáče, kde jsme nalili přibližně 200 ml vody.

  5. Pekáč přiklopíme druhým dílem, dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme cca 90 minut za občasného přelévání vypečenou šťávou. Pokud je potřeba, malinko podlijeme vodou.

  6. 20 minut před dopečením odstraníme horní díl pekáče a roládu dopečeme. Podáváme s přílohou podle své chuti. Ale hodí se i za studena.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!