Kuřecí nugetky s jogurtovým dipem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

600 g kuřecích prsíček
1 citron
4 polévkové lžíce sojové omáčky
4 polévkové lžíce olivového oleje
1 lžička mletého zázvoru
1 polévková lžíce koření na kuře nebo grilovací koření
strouhanka
2 vejce
hladká mouka
Na dip:
1 bílý jogurt
1 stroužek česneku
1 polévková lžíce majolky
citronová šťáva
barevný mletý pepř
sušená petrželka nebo jiná bylinka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Začneme marinádou: do misky si dáme olej, šťávu z jednoho celého citronu, sojovku, zázvor, koření, promícháme a vložíme maso, které jsme pokrájeli na menší kousky (nugety). Necháme odležet v lednici 2 hodinky.

  2. Po 2 hodinách maso postupně obalujeme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka). Smažíme dozlatova nejlépe ve fritovacím hrnci.

  3. Dip: smícháme jogurt s utřeným česnekem, petrželkou, pepřem a dochutíme citronovou šťávou a solí.

  4. Nugetky podáváme nejlépe se zeleninovým salátem a dipem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!