Žampionová s masem
Recepty, OmáčkySuroviny
- 6 plátků vepřové kýty
- 1 velká cibule
- 1 malá plechovka krájených žampionů
- plnotučná hořčice
- 1 kyselá okurka
- sůl
- pepř
- kmín
- sladká paprika
- 1 hovězí bujon
- trocha mouky
Postup Žampionová s masem
Postup přípravy receptu
-
Cibulku pokrájíme na drobno a osmahneme dozlatova, plátky naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí.
Dáme na cibulku, krátce osmahneme zaprášíme paprikou a podlijeme vodou.
Přidáme žampiony bez nálevu, kmín, bujon, celou okurku a dusíme do měkka.
Hotovou omáčku zahustíme moukou a necháme řádně provařit
(okurku vytáhneme, dává se jen na chuť), dochutíme.