Jednoduchá selská polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

50 g tuku
70 g hladké mouky
asi 1 litr vývaru (vody)
1,5 dl mléka
80 g žampiónů
široké nudle (fleky)
sůl
pepř
petrželová nať
(voda na uvaření nudlí)

Postup přípravy receptu

  1. Z větší části tuku a hladké mouky uděláme světlou zásmažku, zalijeme vývarem (vodou), přidáme pepř a sůl, prošleháme a provaříme, před koncem varu přidáme mléko.

  2. Během varu si podusíme na zbytku tuku očištěné, nakrájené žampióny a uvaříme těstoviny.

  3. Do provařené polévky přidáme žampióny a ještě krátce společně povařime. Podle potřeby dochutíme.

  4. Při podávání nalejeme polévku a vložíme vařené těstoviny. Zdobíme nadrobno nakrájenou petrželovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!