Jednoduchá selská polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 50 g tuku
- 70 g hladké mouky
- asi 1 litr vývaru (vody)
- 1,5 dl mléka
- 80 g žampiónů
- široké nudle (fleky)
- sůl
- pepř
- petrželová nať
- (voda na uvaření nudlí)
Postup Jednoduchá selská polévka
Postup přípravy receptu
-
Z větší části tuku a hladké mouky uděláme světlou zásmažku, zalijeme vývarem (vodou), přidáme pepř a sůl, prošleháme a provaříme, před koncem varu přidáme mléko.
Během varu si podusíme na zbytku tuku očištěné, nakrájené žampióny a uvaříme těstoviny.
Do provařené polévky přidáme žampióny a ještě krátce společně povařime. Podle potřeby dochutíme.
Při podávání nalejeme polévku a vložíme vařené těstoviny. Zdobíme nadrobno nakrájenou petrželovou natí.